Abych řekl pravdu, já jsem broskve na myrobalán ani neštěpoval a plody z takových stromů nejedl, takže to nemohu porovnat. Totéž s meruňkami na semenáči broskve. O nevhodnosti myrobalánu pod broskvoně jsem jenom četl. Párkrát jsem naštěpoval hrušku na jabloň a opačně - vždy omylem. Po roce růstu se vždy naštěpovaná opdrůda odhojila a uschla, plodů jsm se nedočkal. Ale to neznamená, že se to jiným - při trochu jiné kombinaci odrůd - nemohlo podařit včetně plodů.
Obecně ale věřím, že podnož ovlivní růst, plodnost, co se plodů týče, tak možná velikost, vybarvení, skladovatelnost (ať už jde o peckoviny či jádroviny). Nepozoroval jsem ale rozdíly v době zrání (což mě samotného překvapilo), ani v konzistenci dužiny, sladkosti, chuti v závislosti na podnoži či původní odrůdě ke které byl roub přištěpován.