Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Wimpi, broskvoňový semenáč jde do plodnosti rychle, může plodit již druhým rokem od výsevu, ale spolehlivě od pátého roku.

Broskvoně jsou samosprašné, tak je velmi pravděpodobné, že pyl pro opylení pocházel z téměř sousedního květu na tomtéž stromě (prostě jak včela letěla z květu na květ). Největší variabilita bude v době zrání a velikostních proporcích (velká pecka + malý plod). Pozdnější odrůdy lépe klíčí, tak neopadání může být jednak znakem právě pozdnější odrůdy a pak také pozdějším ukončením vegetace u mladších stromků. Pro hodnocení, jestli si stromek ponechat nebo přeočkovat (vykopat,...) je rozhodující až 3tí a další úroda. První a druhá mohou vykazovat dosti podstatné odchylky od pozdějšího standardu (jakostní vady). Jednou se mi dokonce stalo, že první roky byly plody hladké jako nektariky, a pak v dalších letech už sametově plstnaté.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 10 a číslo 16.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika