Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Vesele zdravím jak zastánce skromné až nijaké úrody ze zdravotně nezávadných zahradádek, po jejichž sytě zelené travičce bosou nožkou možno projít, aniž by člověku na pokožce vyskákaly nevzhledné fialové pupence. Neméně srdečně však zdravím i jejich odpůrce, pyšnící se metráky výstavních výpěstků, kteří již zajisté netrpělivě připravují svůj bohatý chemický arzenál na prvé předjarní skrápění proti kadeřavosti !

Jelikož jsem broskvoňový začátečník, chtěl bych se zeptat, jestli už náhodou někdo nezkoušel místo postřiku nátěr? Pokud se totiž mají přípravky proti kadeřavosti aplikovat v době, kdy stromky ještě nejsou olistěné, možná by šlo místo rozprašování rizikových chemikálií do okolí stromků snížit tuto plošnou zátěž pomocí štětce, kdy se kapalina aplikuje přímo a pouze na dřevo. Samozřejmě je to podstatně pracnější, ale zejména u mladších stromků by se to takto dalo jistě udělat. Možná se mezi námi najdou tací, kteří jsou ochotni přinést tuto časovou obět a snížit tak chemický atak své zahrady na nejnutnější minimum.

PS : Předem počítám s tím, že za tento naivní příspěvek budu majiteli několikahektarových broskvoňových a nektarinkových sadů poslán do vyměšovací části lidského těla, ale jsou i tací, kteří například jako já mají jen tři stromky (do půdy riskantně vsazené na podzim a tak se celý třeskutě mrazivý leden se třesou strachy, zda na jaře jejich miláčci ožijí). 

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 15 a číslo 18.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika