Pravda o bramborách II



Stránky: 1,  2,  3   
galloway pippin - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1408) - 179.38 (?) 
14.8.2014 11:29, zobrazeno: 26623x

Brambory organismus překyselují

Když se v Čechách objevily brambory, brzy natolik zdomácněly, že postupně vytlačily 40 druhů běžně doposud používané zeleniny. Jenže tenkrát nikdo nevěděl, že brambory obsahují hodně jemných škrobů, jednoduchých cukrů a nebezpečný toxin alkaloid solanin.

Brambora je sice ve své podstatě alkalická, protože obsahuje hodně draslíku, ale při následném trávení ve výsledku překyseluje tělo. Obsahuje mnoho jednoduchých škrobů, které jsou po snědení velmi rychle v těle přeměněny na glukózu, což je silně oxidující a tím pádem překyselující proces. Nadbytek cukru v krvi vyplaví inzulín, což škodí slinivce, vede k hypoglykémii a když nám cukr v krvi po chvíli klesne, máme zase na něco, většinou nezdravého, chuť. Brambory nám nechutnají nesolené a nutí nás solit, je to proto, že mají velký nepoměr minerálů. Ale to by nebylo to největší zlo.

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
Standa_hk - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5555) - 244.2 (?), 14.8.2014 11:37

překyselení organismu je blábol, který seriózní léčitelé odmítají. Neopisujte sem bláboly, kdo chce, najde si je jinde.

Většina potravin zachraňujících před hladomory obsahuje více sacharidů než zdravotně méně diskutabilní potraviny bohaté na bílkoviny. Brambora nemá problém, problém má dnešní konzumní společnost pokud se přejídá.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
galloway pippin - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1408) - 179.38 (?), 14.8.2014 11:50

překyselení organismu je blábol, který seriózní léčitelé odmítají....

Pro lidský organismus je udržení přesného pH krve otázkou života či smrti (doslova!).Ideální hodnota pH krve je 7, 4 a pohybuje se v nepatrném rozmezí od 7,35 do 7,45. To znamená, že krev musí být neustále lehce zásaditá. Tělo tedy musí nepřetržitě a za KAŽDOU CENU udržet pH v nepatrném rozptylu uvnitř těchto hraničních hodnot, jinak umíráme.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
Standa_hk - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5555) - 244.2 (?), 14.8.2014 12:11

Tělo má velkou zásobu zásobu tvz pufru jako fosfor a vápník uložený v kostech. Umřít na akutní překyselení organismu kvůli špatné stravě se nedá - to je paraléčitelský blábol. Prakticky dojde k osteoporóze, pokud človět nebude mít optimální/vyváženou stravu.

Představte si Lojzo, že člověk neumře ani když mu do žíly dáte malé množství citrátu a tím mu lokálně okyselíte krev pod 7,3. To se toiž děje každému dárci krevní plasmy, když mu separátor vrací "zahuštěnou krev" (krvinky a a cca 50% původního množství plasmy).

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 6.7 (?), 14.8.2014 12:34

Tym pufrom v krvi nie je ani vapnik ani fosfor ale hydrogenuhlicitan. Dychanim vznika oxid uhlicity a z neho hydrogenuhlicitan. Ten to v krvi pufruje. Nakoniec trosicku aj v pitnej vode...

Pravdou je, ze okyselenie organizmu ako pricina obezity a dosledok zlej zivotospravy su tak pre bulvarne platky alebo nejakych sarlatanov.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
galloway pippin - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1408) - 179.38 (?), 14.8.2014 13:00

Brambory jsou neodiskutovatelným přínosem v naší stravě, a nepochybně přispěly k omezení, vymýcení hladomoru nejen na starém kontinentu.

Souhlasím, že bohatá strava, ve které jsou nadváženy brambory ve svém důsledku okyseluje méně, než jiné potraviny, a nevede k akutnímu selhání organismu z překyselení.K překyselení organismu dochází rovněž ze stresu, kterým své tělo vystavujete dlouhodobě, a hlavně z jednostraně nevývažené stravy, a PŘEJÍDÁNÍ.Především naším „moderním“ přesněji řečeno sebevražedným jídelníčkem. Leckde na internetu najdete podrobnější seznamy, které potraviny jsou kyselinotvorné, které jsou neutrální a které jsou naopak zásadotvorné. Úmyslně se píše „kyselinotvorné“ a „zásadotvorné“ a nikoliv kyselé či zásadité, protože samotná chuť potraviny není rozhodující. Pro příklad - citron chutná kysele a přesto je to potravina, která tělu pomáhá udržet zásaditější (zdravější) vnitřní prostředí.

Další hlavní zdroj našeho chronického překyselování je nedostatečné dýchání. Až příliš často dýcháme nepravidelně, málo a povrchně. Kromě chybějícího kyslíku, který by jinak dokázal spoustu kyselých látek doslova spálit, je druhým důsledkem hromadění kysličníku uhličitého v krvi, který vytváří asi nejběžnější kyselinu naší krve = kyselinu uhličitou.

Když uvádíte aplikaci citrátu sodného, a jeho protisráženlivého účinku při odběru krevní plasmy, tak dobře víte, jak se po skončení odběru člověk cítí, a není to jen odběrem krevních destiček, ale právě překyselením organismu citrátem sodným... navíc je to na omezenou dobu,pod lékařským dohledem, a v práci dostanete paragraf, než se Vašemu tělo vrátí výšší Ph.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
Standa_hk - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5555) - 244.2 (?), 14.8.2014 13:18

Jestliže na konci metabolických přeměn nosičů energie je kyselina mléčná a kyselina močová, pak každá potrava vytvoří kyselin úměrně své energetické hodnotě - na to nejsou potřeba internetové tabulky, na to stačí se nepřežírat.

Pokud už někdo je na hranici překyselení organismu, poznáte to spíše podle toho, že než by mu z dechu byla cítit kyselina uhličitá (sodovka), tak budete cítit čpavek. Když totiž nestíhají ledviny, snaží se tělo udržet PH i takovým atvismem, jako je čpavek v dechu.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
galloway pippin - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1408) - 179.38 (?), 14.8.2014 13:44

 na to nejsou potřeba internetové tabulky, na to stačí se nepřežírat.

Nesporně nejste daleko od pravdy,a hlavně je třeba aktívně přistupovat ke své celkové životosprávě.Když máte například na jaře jarní únavu, nebo v jiném ročním období jinou únavu, často nejdete k lékaři, protože vám přece  nic není-tedy nemáte žádné viditelné zdravotní komplikace, ani zranění.Vnitřně se můžete cítit mizerně-nechce se vám hýbat, rádi dlouho spíte, jste bez energie, stále by jste jen odpočívali, nic vás netěší-jste chodící mrtvola.Ba právě to mohou být příznaky překyselení organismu, kterého se jen tak nezbavíte, pokud nebudete vědět co je příčinou potíží,a jak se jich zbavit.

Naštěstí si od překyselení - této zřejmě nejčastější a nejzhoubnější odchylky od zdraví - může každý pomoci sám. Protože to za nás stejně nikdo nemůže udělat. Takže nejrozumnější řešení je, zahájit svoji novou životní etapu a nejlépe hned teď - tím, že budete aktívně vyhledávat informace, a přizpůsobíte svůj životní styl(stres způsobuje acidozu),jídelníček.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 6.7 (?), 14.8.2014 14:22

..prekyselenie organizmu, kyselinotvorne potraviny to su casto opakovane nezmysly, nad ktorymi sa ti, co tomu len rozumeju, chytaju za hlavu. Je to fama, blud...

Ale najlepsi nezmysel internetu suvisi s tvrdenim - rakovinotvornymi ucinkami kyseliny citronovej. Ako tato fama vznikla? Je jeden biochemicky cyklus, ktory sa nazyva cyklus kyseliny citronovej, odburania sacharidov na oxid uhlicity. Smolou je, ze tento cyklus sa nazyva aj Krebsov cyklus, podla Dr. Krebsa. Mudre internetove hlavy (pravdepodobne nemecky hovoriace), dali dohromady Krebsov cyklus s vyznamom nemeckeho krebs=rakovina! Ak je cyklus kyseliny citronovej cyklom rakovinovym, tak samotna kyselina citronova je mozno nieco este horsie ako rakovina! no

...dievcina mi hovorila, ze kofolu nepije, pretoze obsahuje rakovinotvornu kyselinu citronovu. Radsej kupuju coca colu, lebo ta ma len zdravu kyselinu fosforecnu. Vtedy som nevedel, ako k fame doslo, len som namietol, ze s tymi kyselinami je to mozno naopak. Skor fosforecna je skodliva zdraviu. Dievcina povedala, ze darmo ju presviedcam, je toho plny internet, takze pravda je jasna.laugh

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 25.2 (?), 10.2.2015 19:10

Stando máte pravdu. Pokud moudiváček má něco proti bramborám, tak at se vrátí k prosné kaši a receptum do předkolumbovské doby. Ale je pravdou, že jeho tvrzení je pouhým zviditelnováním ničím jiným. Brambora je nedílnou součástí člověka všežravce jako je maso, zrniny nebo brambory. Dobrou chut.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Podklad dlažby na terasu22.4.2024
Výběr hliníkové pergoly od A do Z22.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika