Myslíte že muškáty přežijí?



host - 6.1 (?) 
29.3.2012 13:57, zobrazeno: 8301x

Zdravím, koupila jsem muškáty v Bauhausu, či co to bylo, asi 40 sazenic, zasadila je doma do samozavlažováku azalila.Světe div se za 3 dny začaly hnědnouta schnout listy.Tož jsem si řekla, že to je asi tím, jak jsem tu vodu lila na list, že se to vzpamatuje.Substrát byl relativně vlhky, tak jsem to moc nezalévala. Dneska(3 týden) mám asi 8 sazenic zhnilých, zbytek je v bídném stavu, skoro bez listů, jen holý stonek. pá jedinců se ještě drží a lezou nové listy. Teď to vůbec nezalívám, můj děda mi řekl, že jsou přelité. Myslíte, že se mám na to vy...,nebo mají ty sazenice ještě šanci a vzpamatují se... je to moje první zkušenost s muškáty a vypadá to, že i poslední...

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
   
host - 4.182 (?), 29.3.2012 15:57

Zdravím, to je škoda, že se vám nepřijaly. Já když si přinesu z OBI muškáty v sadbovačích tak je hned nesadím a nechám je aspoň dva týdny bez přesazení a zalévám je kristalonem start, aby se dobře zakořenily, protože mám zkušenost, že některé sazeničky byly napíchané v hlíně bez pořádného kořenového balu, a to pak když začnete zalévat, končí to obhnilým kolkem na vyhození. Já bych je sestříhala na zdravý stonek, použila stimulátor a opět zasadila ale zalévala jen mírně, aby se neopakovalo to samé a uvidíte kolik jich zachráníte. Muškát mokro nesnáší.Rozinka

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 6.1 (?), 29.3.2012 16:40

Pokusím se, ale moc šancí tomu nedávám.Asi jsem opravdu měla s tou sadbou počkat...

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
hajank5 - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (501) - 218.19 (?), 29.3.2012 16:54

Muškáty jsem také koupila v sadbovačích také 40 ks   nechala jsem je týden a pak jsem je sázela do truhlíků 60cm po 6 sazenicích /ustříhala jsem trochu vršky abych odstranila poupata a zkrátila sazenice - pěkně se rozkošatí. /- jsou pěkné, ale zalila jsem je pouze když jsem je zasadila a od té doby ne. Jim stačí tak 1x za 14 dní nyní - mám to vyzkoušené a nikdy nezalévám na listy/ proč zaléváte na listy / je potřeba si koupit konvičku s delší hubičkou a zalít na zeminu nebo do podmisky. Muškát čím má méně vody tím se mu lépe daří a to platí i potom, při kvetení - vždy je zřeba nechat zem vyschnout a teprve pak zalít a kvetou jak o závod.

Ještě jednou čtu váš příspěvek - sázela jste do samozavlažováku a ještě zalíváte horem - PROČ - já jsem spodní misku s vodou dala pryč tu jim dám až budou venku a hnojit je budu až tak za měsíc , nyní dostaly novou zeminu , která má dost živin .

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 148.1 (?), 30.3.2012 12:52

Psala jsem, že je to má první zkušenost.Na listy jsem je zalít nechtěla, lila jsem na zeminu z vrchu, aby si pěkně sedyl do hlíny, ale podařilo se mi polít i listy... No zvorala jsem to, já vím, teď je mám v předsíni, pořád na ně koukám, jak se jim daří, no něco se snad vzpamatuje, ale něco jsem již pohřbila.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6461) - 14.199 (?), 30.3.2012 14:05

Politím listů jste jim zcela jistě neublížila. Děda měl pravdu. Udělejte jak radí výše, zkontrolovat, zaříznout pokud je co a napíchat do vlhkého !!! substrátu. To nejsou bahenní rostliny.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
hajank5 - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (501) - 218.19 (?), 30.3.2012 14:40

A hlavně chtějí světlo, dát je na okenní parapet nebo prostě ke světlu, jinak vyčouhnou a budou slabé nic z nich nebude

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika