Mrazuvzdorné rostliny



host 
7.10.2005 12:19, zobrazeno: 19146x
Dobrý den.
Chtěla bych, jestli by mi někdo neporadil - chtěla bych vysadit do truhlíků na balkón nějaké rostliny na zimu, které by byly mrazuvzdorné a přitom by se hodily do truhlíku. Které jsou pro toto vhodné? Měl by to být nějaký okrasny mix.
A ještě - nyní mám v truhlíku chryzantémy ještě s dalšími kytičkami - jak dlouho tam můžu chryzantémy nechat, aby nezašly?
Děkuji.
Lucka
Adresa příspěvku
Připojit reakci   
   
host - 103.2 (?), 22.10.2012 12:54

Dobrý den, připojuji se k dotazu... mám úplně stejný problém. Chtěla bych rostliny, které by byly celoročně zelené... napadly mě buxusy, ale během loňské zimy mi v květináči zmrzly:-(Také si nejsem jistá, zda rostlinám bude dlouhodobě stačit truhlík, který bude zavěšený na zábradlí (ty totiž nejsou přiliš veliké). Moc děkuji, Zuzana

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 220.182 (?), 22.10.2012 21:30

Rostlinám v truhlíku zmrznou kořeny, je to příliš malý objem země. Zelená výzdoba přes zimu se dělá s tím výhledem, že se zjara vyhodí.         Lída

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 228.33 (?), 29.10.2012 15:16

Dobry den.

Macesky jsou mrazuvzdorne, min. rok jsem mela zlute od listopadu do brezna. Kdy je mraz, sklopi hlavicku, kdyz se otepli, zvednou ji. Mela jsem je v obycejnem truhliku u baklonoveho zabradli. Tady pozor na zalevanim, jenom lehce, kdyz nebude prave klesat teplota, radeji dopoledne a rano ne na noc, to by pak vse promrzlo.,Take jsou vhodne nektere druhy vresu, tzv. kapusta pomerne ryhle zmrznula, nektere odrudy vresy jsou citlive na promoceni, takze ja osobne nikdy nevesim truhliky pres hranu balkonu, aby do nich volne neprselo.Truhliky i kvetinace lze zabalit do vicevrstevnate ochrany, od folii pres obyc, novinovy papir vse pomaha, Nikdy se nastaveji primo na ledovou podlahu balkonu, podkladaji se spalickama. Samozrejme, rostlinky u zdi bytu ci domujsou chranene pred vetrem a mrazem vice nezli ty v zavesech u zabradli. Ted me napada, ze bych pro jistotu pouzila na nejvrchnejsi vrstvu stribrne teploodrazeci folie, ktere se pouzivaji za radiatory nebo jako prvni pomoc-podlozka pro ranene do aut u havarie.

Preji hodne stesti vsem mrazuvzornym rostlinkam a jejich pestitelum: o) Elisabeth

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika